Andere producten
Muurhaspels
Onze haspels zijn nog één van de weinige die ANPI gekeurd werden volgens de geldende Europese norm NBN EN671-1. De montagesets kunnen afzonderlijk aangeleverd worden, zodat ze tijdens de bouwfase worden gemonteerd en pas in de afwerkingsfase de haspeltrommels, slanggeleiders en straalpijphouders kunnen worden aangebracht. Dit voorkomt onnodige beschadigingen van de haspel tijdens de bouw.
Door al in de ontwerpfase van de bouw mee te denken met de opdrachtgever kan Ajax niet alleen de beste, maar ook de mooiste oplossing bieden voor elk brandbeveiligingsprobleem. De VariGrip Custom- en Basic-haspelkasten zijn daar een fraai voorbeeld van. Deze nieuwe lijn komt tegemoet aan de wens van de architect om haspelkasten in het bouwontwerp te integreren.
Ook de standaard Euro-haspelkast voor vaste haspels onderscheidt zich door eenvoud en installatiegemak. Voor projecten waar alleen de kostprijs van tel is, heeft GJ-Projects ook een budgetkast beschikbaar.
Het verder nadenken over toepassingen van haspels zorgde voor de ontwikkeling van een hele reeks "Specials" zoals industriële haspels, haspelwagens, duo-haspelwagens en werkhaspels. Ook RVS- haspels en haspels met kunststofbladen voor gebruik in corrosieve omgevingen (industrie, zwembaden,...) behoren tot het gamma.
Bij de haspels wordt ook dikwijls een muurhydrant voorgeschreven. Ook hier zorgt GJ-Projects voor een model, conform de geldende norm NBN 571, met koppelingen volgens het K.B. van 30 januari 1975.
Signalisatie
Als we veiligheidssignalisatie willen of moeten aanbrengen zijn hierop verschillende normen, wetgevingen en voorschriften van toepassing. Zo is er naast voornoemd KB de NBN EN ISO7010:2012 die symbolen en kleuren definieert die hiervoor gebruikt moeten worden op werkplekken en openbare ruimtes. Op termijn zullen de bestaande pictogrammen in het kader van de harmonisering vervangen worden door deze aangepaste symbolen.
In de ISO 16069-norm worden de principes beschreven voor visuele componenten die gebruikt worden om een vluchtwegaanduiding te maken.
ISO 23601:2009 legt vast welke informatie de evacuatieplannen moeten bevatten (o.a. vluchtroutes, locatie van brandbeveiligingsapparatuur, veiligheidsinstructies voor gasten en bewoners) en hoe ze er moeten uitzien. Deze informatie kan ook gebruikt worden door de brandweer bij interventies.
Blusdekens
Een blusdeken wordt voornamelijk gebruikt in de keuken om brandende voorwerpen af te dekken en door het afsluiten van de zuurstoftoevoer te blussen (vb. frietketel, pan).
Het blusdeken is vervaardigd uit een zeer soepel onbrandbaar weefsel van glasvezel. Om goed te kunnen afdekken is de soepelheid van het deken namelijk heel belangrijk.
Het blusdeken zit in een witte koker met treklinten. De treklinten zorgen ervoor dat men onmiddellijk het blusdeken op een veilige manier vast heeft om de brand te benaderen.
Bij kledingbranden kan men ook de in brand geraakte persoon in het blusdeken rollen om van zuurstof af te sluiten.
Voor toepassing op een huishoudelijk fornuis of frietketel is een deken van 1.1m x1.1m voldoende. Voor gebruik op grotere fornuizen of frietketels met meerdere bakken, dus voor meer professionele toepassingen is een deken van 1.80m x1.80m aangewezen. Dit grotere deken zit in een rode koker met treklinten.
Noodsleutelkastjes
Opbergkasten
Rookdetectoren
De optische detector is milieuvriendelijk en reageert het snelst op langzaam smeulende branden. Die kunnen bijvoorbeeld ontstaan wanneer een brandende sigaret op de bekleding van een stoel of bank valt. Dit type brand komt veel voor in woningen en maakt deze detector dan ook zeer geschikt voor toepassing thuis.
De compacte 10Y29 optische rookmelder van Kidde heeft een ingebouwde lithiumcel met een levensduur van 10 jaar, en wordt na montage van de bodemplaat automatisch geactiveerd door deze simpelweg op de bodemplaat te draaien.
De centraal geplaatste test- en "hush"-knop laat toe het akoestisch signaal te testen of het alarm gedurende 10 minuten te onderdrukken bij bijvoorbeel het ontstaan van dampen bij het koken. Bij het testen is het alarmsignaal gedurende de eerste 4 seconden zacht, vervolgens loopt deze op tot de volle 85 dB. Dit voorkomt gehoorschade tijdens het testen.
De bodemplaat is voorzien van een extra sabotagebeveiliging. Dit voorkomt ongewenst verwijderen van de melder.
Wanneer de melder een te lage batterijspanning heeft en aan vervanging toe is, waarschuwt deze u ±60 dagen van tevoren door middel van een knipperende LED. Dit voorkomt dat u 's nachts gewekt wordt door een luide pieptoon. Pas ±30 dagen voor vervanging klinkt het akoestisch signaal.
De optische sensor is beschermd door middel van een insectengaas zodat onechte meldingen tot een minimum beperkt worden.