Brandblussers

Poederblussers

Met dit type blusapparaat kunnen bijna alle branden bestreden worden. Zowel vaste stoffen (hout, papier, textiel, ...) als vloeistoffen (olie, benzine, ...) en gassen kunnen ermee geblust worden. Een klein nadeel is dat er na de blussing poederstof achterblijft.
Toepassing: bijna overal toepasbaar

 

CO² blussers

Dit toestel is gevuld met koolzuurgas. Dit is een inert gas dat niet giftig en niet elektrisch geleidend is. Bij het blussen met deze toestellen is de temperatuur van het co²-gas -78° celcius.
Toepassing: elektrische en elektronische installaties, computerlokalen, hoogspanning, fijne mechaniek, vloeistofbranden, keukens voedingsindustrie, labo's, ...

 

Schuimblussers

Dit is een schuimblusser met additieven. Het belangrijkste additief is gescheiden van het water waardoor het vele jaren zijn eigenschappen behoudt. Dit type product geeft schitterende resultaten bij het blussen van vaste stoffen. Het mag tevens ingezet worden tot op 1000 volt en laat na de blussing weinig of geen sporen na. Enkel te gebruiken in vorstvrije ruimtes.
Toepassing: Burelen, ziekenhuizen, kinderopvang, high-tech industrie, ...

 

Automatische blussers

 

 

 

 

De blusmodule bestaat uit een schoorbalk (vierkante buis van 30 x 30) gelast op een bodemplaat. Het blustoestel (EUROSTAR 12) wordt op de schoorbalk vastgehouden door een ophanghaak en beugels. De pijpleiding is uit gelast staal 1/2" met koperen toebehoren (spuitkop en slangnippel). Een smeltlooddetector, gekalibreerd op 71°C, evenwijdig geplaatst aan de pijp, verbindt een kabel waaraan een geleide massa van ±1.2 kg is vastgehecht. Wanneer de detector smelt, valt de massa op het inslagmechanisme van het blustoestel waardoor het CO2-patroon doorboord wordt en de blussing in werking treedt. (Optie: men kan een microswitch op het valgewicht plaatsen zodat de toevoer van de brandstof kan afgesloten worden).